همگام با فناوری‌های روز دنیا
https://raymand.net/wp-content/uploads/2024/01/product-01.png

سوالات متداول


نرم‌افزار RaySurvey و کنترلر

آیا نرم‌افزار RaySurvey در هر نوع تلفن همراه با سیستم‌عامل اندروید قابل نصب است؟

جهت نصب نرم‌افزار RaySurvey حداقل نسخه اندروید 4.4.4 لازم و ضروری است.

هنگام نصب نرم‌افزار RaySurvey پیغام App Not Installed را دریافت می‌کنم، دلیل آن چیست؟

لازم است هنگام نصب نرم‌افزار به موارد زیر توجه شود:

حداقل نسخه اندروید لازم به‌منظور نصب نرم‌افزار، 4.4.4 است.

از دارا بودن فضای خالی در حافظه داخلی گوشی اطمینان حاصل کنید.

اگر نسخه دیگری از RaySurvey در گوشی نصب است، ابتدا می‌بایست نسخه
موجود حذف شده و سپس اقدام به نصب نسخه جدید نمود. توجه داشته باشید
که، اگر قصد حذف برنامه را دارید، ابتدا حتماً از پروژه‌های موجود در
نرم‌افزار خروجی گرفته و سپس آن را حذف نمایید.

چگونه می‌توانم از وجود بسته اینترنتی در سیم کارت خود اطمینان حاصل کنم؟

اگر اپراتور ارائه‌دهنده خدمات ایرانسل باشد، کد #4*1*555* و در صورتی که اپراتور ارائه‌دهنده خدمات همراه اول باشد کد #11*140* را شماره‌گیری کنید.

آیا برای دریافت تصحیحات حتماً نیاز به اینترنت 4G است؟

خیر، برای دریافت تصحیحات، اینترنت نسل دوم GPRS با علامت G و Edge با علامت E نیز کافی است. در صورتی که سرعت یا کیفیت اینترنت پایین است، برای جلوگیری از ایجاد اختلال در دریافت تصحیحات پیشنهاد می‌شود که نقشه پایه یا Basemap غیرفعال شود. بدین‌منظور در بخش تنظیمات Map، گزینه Basemap در حالت None قرار گیرد.

آیا نام پروژه‌های ایجاد شده قابلیت ویرایش دارند؟

خیر. زیرا در زمان ساخت هر پروژه یک فایل با همین نام در پایگاه داده ایجاد می‌شود. به دلیل اینکه تغییر نام در پایگاه داده امکان‌پذیر نیست، در نتیجه امکان تغییر نام پروژه نیز وجود ندارد.

اگر شماره UTM Zone در هنگام ساخت پروژه به درستی تعیین نشده باشد و برداشت در همان زون اشتباه انجام پذیرد، آیا امکان ویرایش آن پس از برداشت وجود دارد یا می‌بایست مجدداً برداشت انجام شود؟

اگر به هر دلیلی کاربر زون منطقه را به درستی معرفی نکرده باشد، با تغییر زون از قسمت ویرایش پروژه، تغییرات لازم بر روی مختصات‌ها اعمال شده و نیازی به برداشت مجدد نیست.

نحوه معرفی مدل ژئوئید به نرم‌افزار چگونه است؟

پس از تهیه فایل مربوط به مدل ژئوئید، آن را در مسیر زیر کپی کنید:
در گوشی‌های صنعتی Ray-HM:
FileManager/All/RaySurvey/Geoid

در سایر گوشی‌های اندروید:
Files/InternalStorage/RaySurvey/Geoid

سپس در بخش تنظیمات ساخت پروژه جدید، پس از تعیین زون منطقه، مدل ژئوئید را نیز معرفی نمایید.

چرا پیغام Please keep close to the sensor را دریافت می‌کنم؟

ارتباط نرم‌افزار با گیرنده از طریق بلوتوث برقرار می‌گردد. در صورتی که ارتباط بلوتوث نرم‌افزار با گیرنده به هر دلیل دچار اختلال گردد (به‌عنوان مثال در صورتی که فاصله کنترلر از گیرنده زیاد باشد)، پیغام فوق ظاهر می‌شود. در صورت عدم برقراری ارتباط بلوتوث کنترلر با گیرنده، از بخش تنظیمات بلوتوث کنترلر، نام بلوتوث گیرنده iRo را از لیست Paired Devices خارج نموده و با جستجوی مجدد بلوتوث دستگاه، عملیات برقراری ارتباط بلوتوث بین نرم‌افزار و دستگاه را انجام دهید.

سامانه شمیم و اتصال به آن

نحوه ثبت ‌نام در سامانه شمیم، سمت و هدی به چه ترتیبی است؟

راهنمای ثبت‌نام در سامانه‌های فوق در وب‌سایت مربوط به آنها ارائه شده است
لینک ثبت نام سامانه شمیم

لینک ثبت نام سامانه سمت

آیا اعتبار حساب کاربری شمیم دارای محدودیت زمانی است و نیاز به تمدید دارد؟

مدت اعتبار حساب کاربری شمیم 1 سال است. بعد از سپری شدن این مدت زمان، کاربر بایستی با مراجعه به سایت shamim.ssaa.ir/sbc از ابزار سمت چپ در قسمت Account Details (جزئیات حساب کاربری) گزینه Subscriptions (اشتراک‌ها) را انتخاب و برای تمدید حساب کاربری اقدام نماید.
ارتباط با بخش پشتیبانی کاربران شمیم

تلفن: 18 الی 66722116-021 (داخلی 123)

وقتی می‌خواهم به شمیم وصل شوم پیغام No or Wrong Authorization را نشان می‌دهد؟

یکی از دلایل مواجه شدن با این پیغام، اشتباه وارد کردن نام کاربری و رمز عبور است. دلیل دیگر آن نیز می‌تواند به اتمام رسیدن اشتراک در سامانه شمیم باشد که به‌منظور تمدید آن می‌بایست از طریق وبسایت سامانه شمیم و ورود به حساب کاربری اقدام نمود.

چگونه قبل از عزیمت به منطقه عملیات نقشه‌برداری، از وضعیت در دسترس بودن ایستگاه‌های سامانه شمیم در منطقه مورد‌‌ نظر آگاه شد؟

با ورود به وب‌سایت سامانه شمیم به آدرس shamim.ssaa.ir/sbc و از طریق Site Status (وضعیت سایت) با کلیک کردن روی ایستگاه‌های مورد نظر می‌توانید از عملکرد آن مطلع شوید.

– رنگ سبز معرف این است که تصحیحات از ایستگاه مربوطه به سرور ارسال شده و ارتباط شبکه‌ای ایستگاه‌ با سرور سامانه شمیم برقرار است.

– رنگ آبی معرف این است که ایستگاه مربوطه آماده ارسال تصحیحات به سرور است اما ارتباط شبکه‌ای ایستگاه‌ با سرور سامانه شمیم دچار اختلال شده است.

– رنگ قرمز معرف این است که ایستگاه شمیم دچار مشکل شده و امکان ارسال تصحیحات به سرور سامانه شمیم وجود ندارد.

چگونه قبل از عزیمت به منطقه عملیات نقشه‌برداری، می‌توان از وضعیت پوشش و دقت قابل حصول از سامانه شمیم در منطقه مورد نظر مطلع گردید؟

موقعیت ایستگاه‌های دائمی شمیم در وب‌سایت سامانه به آدرس shamim.ssaa.ir/sbc در قسمت Site Status (وضعیت سایت) با فرمت kml قابل دانلود است. با دانلود فایل فوق و باز کردن آن در نرم‌افزار Google Earth می‌توان فاصله محدوده عملیات نقشه‌برداری با ایستگاه‌های سامانه شمیم را کنترل نمود.
دقت مسطحاتی و ارتفاعی قابل حصول وابسته به میزان فاصله از نزدیک‌ترین ایستگاه است. در حالت ایده‌آل دقت RTK از روابط زیر قابل محاسبه است.
در حالت دریافت تصحیحات از نزدیک‌ترین ایستگاه (Nearest):در حالت دریافت تصحیحات شبکه‌ای با اتصال به VRS و i-MAX:1 ppm معادل یک میلی‌متر به ازای یک کیلومتر فاصله از نزدیکترین ایستگاه مرجع است. به‌طور مثال در صورتی که فاصله منطقه از نزدیک‌ترین ایستگاه 30 کیلومتر باشد:
در حالت دریافت تصحیحات از نزدیک‌ترین ایستگاه (Nearest):در حالت دریافت تصحیحات شبکه‌ای با اتصال به VRS یا i-MAX:توجه:
مقدار ppm در حالت اتصال به VRS یا i-MAX بر مبنای فاصله از نزدیک‌ترین ایستگاه واقعی منطقه محاسبه می‌شود.

در کدام قسمت می‌توان فاصله از ایستگاه مرجع سامانه شمیم (طول بیس‌لاین) را مشاهده کرد؟

با لمس آیکون رعد و برق به صفحه اتصال به سامانه وارد شده و در قسمت Mount Point، روش Nearest-GGBG یا iMax-GGBG را انتخاب و گزینه Connect را لمس نمایید. سپس با کلیک بر روی آیکون Position Status در صفحه اصلی نرم‌افزار (آیکونی به شکل +) و رفتن به تب دوم (Baseline)، فاصله از نزدیک‌ترین ایستگاه شمیم تحت عنوان Baseline Length را مشاهده نمایید.

چرا گاهی اوقات طول بیس‌لاین (Baseline Length) صفر می‌شود؟

در مواردی که تصحیحات در حالت VRS از سامانه شمیم دریافت می‌شود، به جهت ایجاد ایستگاه مرجع مجازی در مجاورت گیرنده Rover، طول بیس‌لاین صفر یا در مواردی عددی نزدیک به صفر مشاهده می‌گردد.

در قسمت Mount Point کدام یک از پروتکل‌ها انتخاب شود؟

پیشنهاد می‌شود جهت تعیین پروتکل مناسب در بخش Mount Point موارد زیر در نظر گرفته شود

– در صورتی که فاصله گیرنده Rover از نزدیکترین ایستگاه شمیم کمتر از 20 کیلومتر باشد، بهتر است از روش Nearest-GGBG استفاده شود.

– اگر فاصله از نزدیکترین ایستگاه شمیم بیش از 30 کیلومتر باشد از پروتکل VRS-GGBG یا iMAX-GGBG استفاده گردد.

– در صورتی که تعداد ماهواره‌های استفاده شده با تعداد ماهواره‌های ردیابی شده در زمان دریافت تصحیحات، نزدیک به هم باشند، پروتکل iMAX-GGBG یا VRS-GGBG انتخاب شود در غیر این صورت از Nearest-GGBG استفاده گردد.

در لیست Get Source Table در کنار الگوریتم‌های شبکه، عبارات GGB، GG و GGBG به چه معناست؟ کدام را انتخاب کنم؟

عبارت GG مخفف GPS و GLONAS است.
عبارت GGB مخفف GPS و GLONAS و BeiDou است.
عبارت GGBG مخفف GPS و GLONAS و BeiDou و GALILEO است.
برای دسترسی به تصحیحات تمام منظومه‌های GNSS پیشنهاد می‌شود که الگوریتم GGBG استفاده گردد.

در لیست Get Source Table در کنار الگوریتم‌های شبکه عبارت RTCM2.3 به چه معناست؟

من کدام یک را انتخاب کنم؟: تصحیحات ارسالی از سوی سامانه‌های موجود در کشور از جمله سامانه شمیم با فرمت استاندارد RTCM است. فرمت RTCM دارای نسخه‌ 2 (2.1, 2.2, 2.3) و نسخه‌ 3 (3.1, 3.2) است. نسخه 2، نسخه قدیمی RTCM بوده و تنها برای ارسال تصحیحات سامانه‌های GPS و یا GLONASS استفاده می‌شود. این نسخه برای گیرنده‌های قدیمی که از سامانه‌های جدید مانند GALILEO و BEIDOU پشتیبانی نمی‌کنند مناسب است. گیرنده‌های مدرن از تمام سامانه‌های موجود پشتیبانی کرده و از نسخه 3 RTCM برای ارسال و دریافت تصحیحات استفاده می‌شود. لازم بذکر است که در سامانه شمیم، فرمت RTCM3 در لیست Get Source Table به‌عنوان پیش‌فرض استفاده شده است.

چرا با لمس عبارت Get Source Table پیغام Could Not Connect to Caster را دریافت می‌کنم، دلیل آن چیست؟

عمدتاً دلیل این موضوع اشتباه وارد نمودن Ntrip Caster IP و Ntrip Caster port مربوط به سامانه شمیم است که به ترتیب برابر با 178.252.171.15 و 2101 هستند. در صورتی که این مقادیر به درستی وارد نشوند، ابتدا پیغام In Progress, Please Wait و در نهایت پیغام Could Not Connect to Caster ظاهر می‌گردد. لازم بذکر است که کاربرانی که قصد اتصال به سامانه سمت شهرداری تهران را دارند، Ntrip Caster IP این سامانه برابر با 31.24.236.8 بوده و Ntrip Caster port نیز همان 2101 است. یکی دیگر از دلایل وقوع این خطا، عدم برقراری اتصال به اینترنت است. به‌منظور بررسی وضعیت اینترنت گوشی‌های اندروید یا گوشی‌های صنعتی Ray-HM، از طریق یک جستجوگر مانند گوگل، آدرس یک سایت دلخواه را جستجو نموده و از اتصال به اینترنت اطمینان حاصل نمایید. از دیگر دلایل وقوع این خطا، فعال بودن VPN در حین استفاده از نرم‌افزار است. در هنگام استفاده از نرم‎افزار، از اتصال به VPN خودداری گردد.

اطلاعات کاربری سامانه شمیم جهت دریافت تصحیحات را کجا وارد کنم؟

پس از برقراری اتصال به اینترنت و ارتباط کنترلر با گیرنده از طریق بلوتوث، به‌منظور تعریف یک پروفایل دریافت تصحیحات، از گزینه رعد و برق در بخش Ntrip Caster IP، آدرس سرور 178.252.171.15 و در بخش Ntrip Caster Port، عدد 2101 را وارد کنید. همچنین نام کاربری (Username) و رمز عبور (Password) تعیین شده در حین ثبت‌نام در سامانه شمیم را وارد نمایید.
جهت توضیحات تکمیلی به بخش 1 راهنمای استفاده از نرم‌افزار مراجعه کنید.

برای دریافت لیست قیمت و مشاوره رایگان، ابتدا اطلاعات خود را وارد کنید.

close-link