همگام با فناوری‌های روز دنیا || استعلام قیمت ۴۷۲۷۶-۰۲۱ || فروش سازمانی ( ۴۷۲۷۶-۰۲۱ داخلی 102 )
http://raymand.net/wp-content/uploads/Copy-of-طرح-1920-x-615-px-1980-x-1400-px-805-x-282-px.png

7 فاکتور مهم برای خرید گیرنده های مولتی فرکانس

نوشته شده توسط علی احمدیان | 12 می 2025 | زمان انتشار: 09:33

خرید گیرنده مولتی فرکانس
5/5 - (1 امتیاز)

مقدمه

     با توسعه و محبوبیت فناوری GNSS، برندهای زیادی در بازار ظهور کرده اند که مدل های مختلف گیرنده های GNSS را ارائه می کنند. این روند خوبی است، اما از سوی دیگر، زمانی که می خواهید یک گیرنده GNSS را از بین گزینه های مختلف خریداری کنید، انتخاب گزینه مناسب می تواند برای کاربران سخت باشد. در این وبلاگ، ایده ها و مهارت های مورد نیاز در مورد چگونگی انتخاب مناسب ترین گیرنده مولتی فرکانس GNSS برای نیازهای شما را ارائه خواهیم داد.

     ابتدا تعریفی از گیرنده های GNSS خواهیم داشت. سپس به تفاوت گیرنده های تک فرکانس و مولتی فرکانس خواهیم پرداخت، تفاوت گیرنده های GPS و GNSS را مورد بررسی قرار خواهیم داد و در نهایت به بررسی فاکتورهای مهم در خرید گیرنده های مولتی فرکانس می پردازیم.

گیرنده های GNSS

     فناوری سیستم ماهواره ای ناوبری جهانی(GNSS) یکی از معدود فناوری هایی است که نحوه تعیین دقیق موقعیت، سرعت و زمان را برای ماشین‌ها و انسان‌ها به شدت بهبود بخشیده است. یکی از اجزای مهم این فناوری، گیرنده GNSS است که مستقیماً سیگنال های ماهواره ها را دریافت می‌کند تا موقعیت یابی دقیق جغرافیایی را فراهم کند. در حال حاضر، گیرنده های GNSS در صنعت های مختلف، از کشاورزی گرفته تا حمل و نقل استفاده می شود. گیرنده های GNSS دستگاه هایی هستند که سیگنال های ماهواره های GNSS از جمله GPS، GLONASS، BeiDou و Galileo را دریافت و پردازش می‌کنند تا اطلاعات موقعیت‌یابی دقیق جغرافیایی را در اختیار کاربران قرار دهند.

گیرنده مولتی فرکانس

تفاوت گیرنده های تک فرکانس و گیرنده مولتی فرکانس

     در گیرنده های تک فرکانس گیرنده فقط قادر است یک فرکانس ماهواره ای دریافت کند در صورتی که گیرنده مولتی فرکانس می تواند چندین فرکانس را با هم دریافت کند. قابل توجه است که گیرنده های مولتی فرکانس سرعت و قدرت عمل بیشتری نسبت به گیرنده های تک فرکانس دارند اما دقت هر دو گیرنده تقریبا به یک اندازه است.

تفاوت گیرنده های GPS و GNSS

     تفاوت عمده بین گیرنده های GNSS و GPS در ماهواره هایی است که به آنها دسترسی دارند. گیرنده های GPS سیگنال ها را فقط از ماهواره های GPS که توسط ایالات متحده آمریکا اداره می شوند، دریافت و پردازش می کنند. در مقابل، گیرنده های GNSS سیگنال های طیف وسیع تری از سامانه های ماهواره ای ، از جمله سامانه GLONASS روسیه، سامانه BeiDou چین، Galileo اروپا و … را دریافت می کنند و اطلاعات لازم را ارائه می دهند.

فاکتورهای مهم در خرید گیرنده مولتی فرکانس

     برای خرید یک گیرنده مولتی فرکانس GNSS لازم است که به چند نکته کلیدی در مشخصات گیرنده توجه شود. 7 ویژگی شامل کیفیت ساخت، ردیابی سیگنال، تعداد کانال، قابلیت حذف خطاها، دقت، باتری، مقاومت در برابر عوامل محیطی و فیزیک گیرنده، مواردی هستند که جزو مشخصات اصلی و کلیدی در معمولی ترین مدل های گیرنده های مولتی فرکانس هستند. در زیر به بررسی هر کدام از این مشخصات می پردازیم:

  • کیفیت ساخت

     در انجام پروژه هایی که نیاز به دقت بالا دارند، قطعا کیفیت قطعات استفاده شده در دستگاه از اهمیت بالایی برخوردار است. پروژه های نقشه برداری جزو این دسته هستند که نیازمند دقت بالا هستند. بنابراین مهم است کیفیت ساخت قطعات گیرنده بالا باشد. یکی از مواردی که کیفیت ساخت یک گیرنده را مشخص می کند، برد دستگاه است. در خرید گیرنده مورد نظر اطمینان حاصل کنید که برد دستگاه ساخت کمپانی های ممتاز جهان باشد.

گیرنده gnss
  • ردیابی( ترکینگ) ماهواره ها

     اولین ویژگی مورد توجه در یک گیرنده مولتی فرکانس قابلیت ردیابی ماهواره ای است. بسیار مهم است که گیرنده مورد نظر شما قابلیت دریافت سیگنال از سایر سامانه های ماهواره ای جهانی بجز GPS مثل GLONASS، Galileo، BeiDou را داشته باشد. یعنی یک گیرنده مولتی فرکانس GNSS باشد.

  • تعداد کانال

     هر چه تعداد کانال گیرنده بیشتر باشد، گیرنده قادر است تعداد سیگنال بیشتری را دریافت کند واین به این معناست که سرعت کار بالاتر می رود. تعداد کانال مناسب برای هر گیرنده حدود 300 تا 600 کانال است.

  • قابلیت حذف خطاها

     سیگنال هایی که از ماهواره به طرف گیرنده ارسال می شوند، از لحظه ارسال تا لحظه رسیدن به گیرنده سیگنال های ناقصی را با خود حمل می کنند که اصطلاحا به آن ها نویز می گویند. این نویزها باعث ایجاد خطا در موقعیت یابی می شوند و ممکن است دقت و حتی صحت موقعیت یابی را تحت تاثیر قرار دهند. گیرنده ای خوب است که بتواند تا جای ممکن این نویزها را از سیگنال های صحیح جدا کند و مختصات را با کمترین خطا به کاربر ارائه دهد.

  • دقت

     دقت نیز پارامتر مهمی در انتخاب گیرنده مورد نظر است. البته اکثر مدل های گیرنده های مولتی فرکانس تفاوت آنچنانی ای در دقت ندارند اما مهم است که گیرنده ای که انتخاب می کنید دقتی در حد 1 سانتی متر داشته باشد. با این وجود گیرنده های مختلف GNSS براساس تعداد ماهواره هایی که می توانند به آن دسترسی داتشته باشند، سطوح مختلفی از دقت را ارائه می دهند. علاوه براین برخی از گیرنده های مولتی فرکانس GNSS قابلیت ضد تداخلی(anti-interference) دارد که برای موقعیت یابی دقیق تر کاربرد دارد.

  • مقاومت در برابرعوامل محیطی

     برای اینکه آسیب های محیطی باعث خراب شدن و پایین آمدن کارکرد گیرنده نشود، مهم است که در مقابل این عوامل مقاوم باشد؛ مثل ضد آب و ضد گرد و غبار بودن و مقاوم بودن در برابر سقوط از ارتفاع 2 متری.

  • فیزیک گیرنده

     فیزیک گیرنده شامل موارد زیر است:

  • سیستم الکتریکی

     اینکه گیرنده به طور پیوسته چند ساعت قادر است کار کند، علاوه بر ظرفیت باتری به مصرف برق دستگاه نیز بستگی دارد. بنابراین توجه به این نکته نیز در انتخاب گیرنده بسیار مهم است. چرا که روی سرعت عمل و چگونگی پیشبرد پروژه تاثیر بسزایی دارد..

  • وزن و اندازه

     با توجه به شکل پروژه های زمینی نقشه برداری که در آن اپراتور باید تمام تجهیزات را با خود حمل کند، وزن و اندازه گیرنده اهمیت پیدا می کند. بنابراین مهم است که وزن گیرنده در عین داشتن امکانات زیاد در حد امکان، کم باشد.

گیرنده مورد نظر شما چه کارکردهایی باید داشته باشد؟

     انتظار می رود گیرنده ی منتخب مواردی مثل آنتن G4 و رادیو، IMU، WIFI و … را دارا باشد. در زیر به بررسی برخی از این عملکردها خواهیم پرداخت:

  • IMU برای تیلت

     ویژگی جدیدی که به گیرنده های مولتی فرکانس اضافه شده است، تلیت سنسور(Tilt Sensor) یا IMU است. این ویژگی برای نقاطی طراحی شده است که در حالت تراز، قابل برداشت نیستند. این ویژگی باعث می شود که سرعت عمل و دقت کار بالا رود.

  • G4 و رادیو

     برای برقراری ارتباط بین BASE و ROVER این ویژگی اهمیت پیدا می کند. اگر در منطقه ای باشید که آنتن دهی خوبی داشته باشد، G4 اولین انتخاب برای RTK است اما اگر پوشش شبکه منطقه ضعیف باشد رادیو یک ویژگی کلیدی است. اگر برد کار رادیو کوتاه باشد، بار کاری نقشه بردار افزایش پیدا می کند. بنابراین این ویژگی می تواند بسیار مهم باشد.

گیرنده نقشه برداری
  • ارتباط NFC

     NFC مخفف Near-Field Commi فناوری نسبتا جدیدی است که با استفاده از امواج رادیویی میدان نزدیک برقراری ارتباط بی سیم و انتقال اطلاعات بین دو دستگاه را میسر می سازد. این فناوری برای تبادل داده بین دستگاه ها استفاده می شود. در گیرنده های مولتی فرکانس، NFC برای تسهیل در پیشبرد امور موثر است.

  • WIFI و WEB UI

     مزیت وجود این ویژگی عدم نیاز به کابل است و با اتصال به WIFI می توان اطلاعات استاتیک را دانلود کرد.

نکات

  • قیمت معقول

     نکته پایانی در خرید گیرنده های مولتی فرکانس توجه به میزان هزینه ای است که برای خرید گیرنده می کنید. در مجموع در مواجهه با ویژگی های بسیار زیاد گیرنده ها باید این پرسش را از خود داشته باشید که این ویژگی چگونه به من کمک می کند؟ و آیا واقعا برای پیشبرد اهداف من مفید است یا خیر؟ با توجه به تنوع بالای گیرنده های موجود در بازار، رقابت بر سر قیمت گیرنده ها بالاست و ممکن است با مدل هایی مواجه شوید که قیمت بسیار پایینی داشته باشند اما نکته ای که باید به آن توجه کافی داشته باشید این است که1)  از شرکت های معتبر خرید کنید چرا که شرکت های معتبر معمولا کیفیت را تضمین می کنند. 2) ویژگی های مختلف گیرنده ها را با هم مقایسه کنید و سپس کاربرد این ویژگی ها متناسب با نیاز خود را مورد بررسی قرار دهید و سپس در مورد قیمت تصمیم بگیرد. تنها پایین بودن قیمت یک گیرنده نمی تواند معیار مناسبی برای تصمیم گیری اشد.

  • گارانتی و خدمات پس از فروش

     یکی از آیتم های به شدت پر اهمیت در خرید تجهیزات نقشه برداری به خصوص گیرنده های مولتی فرکانس، گارانتی و خدمات پس از فروش آن تجهیز است. چرا که با توجه به شرایط خاص پروژه های نقشه برداری احتمال هرگونه خرابی و نقصی وجود دارد بنابراین وجود گارانتی و خدمات پس از فروش می تواند اطمینان خاطر لازم را درمورد کیفیت و استفاده از محصول را به کاربر بدهد.

جمع بندی

     در این مقاله به بررسی کلی گیرنده های مولتی فرکانس GNSS پرداختیم و مواردی که در خرید یک گیرنده نیاز است که بدان ها توجه شود را بیان نمودیم. با توجه به ماهیت پروژه های نقشه برداری، مهم است که تجهیزاتی تهیه کنیم که کاربرد کافی و لازم را برای ما داشته باشند. این در شرایطی است که مقرون به صرفه بودن قیمت تجهیز هم پارامتر مهمی است. بنابراین با بیان موارد مهم در خرید یک گیرنده مولتی فرکانس سعی کردیم تا نکات لازم در جهت نیل به این هدف را با شما به اشتراک بگذاریم.

سپاس از همراهی شما.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دریافت لیست قیمت و مشاوره رایگان، ابتدا اطلاعات خود را وارد کنید.

close-link